Pooding Loomood

How to make puding lumut and succeed on the first try!

Ingredients:

  • 20 helai daun pandan
  • 200 ml air
  • 1 butir telur
  • 120 ml santan kental
  • 1 sachet agar powder bening
  • 5 sdm gula
  • pinch of salt
  • 400 ml air, lagi

How?

  1. Blender daun pandan dan air, saring dan ambil sari pandannya saja.
  2. Kocok telur, campurkan sari pandan, santan, agar powder, gula, garam, air, and start cooking. Aduk terus hingga mendidih.
  3. Tuang dalam cetakan dan biarkan hingga dingin. Si Lumut akan terbentuk dengan sendirinya setelah terpisah dari air.
  4. And…voila! Jangan nekat coba bandingkan hasilnya dengan buatan saya ya, gambarnya ada di bawah.

IMG_20160605_140954.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s